picture

blog

recept

Kultura streetfood ve Vietnamu

25. Listopadu

Vietnamská kuchyně Vietnamské tradice a zvyky

Pro milovníky vietnamské kuchyně je návštěva stánků v ulicích Vietnamu splněným snem. Spousta exotických chutí a vůní za ceny, které jsou více než přátelské… Pokud už máte letošní dovolenou za sebou a nezbývá vám, než si dopřávat cizokrajné pokrmy v tuzemských restauracích, projděte se s námi vietnamskými ulicemi alespoň prostřednictvím tohoto článku.

 

Přečíst článek

recept

Recepty na vietnamské nudle s kuřecím masem

3. Října

Vietnamská kuchyně Asijská kuchyně a recepty

Milujete vietnamská jídla, ale neumíte si je připravit sami doma? Přinášíme vám dva oblíbené recepty na vietnamské nudle s kuřecím masem, podle kterých to zvládnete levou zadní. Pojďme se do toho pustit.

 

Přečíst článek

recept

Slavnostní vietnamská jídla

9. Září

Vietnamské tradice a zvyky Vietnamská kuchyně

Jídlu je ve Vietnamu přikládána velká pozornost. Není proto divu, že se během slavnostních příležitostí, jako jsou svatby, pohřby, oslavy Nového roku nebo významná výročí, připravuje mnoho speciálních pokrmů. Zajímá vás, které to jsou? Poznejte je s námi.

 

Přečíst článek

recept

Vietnamské destiláty, které stojí za to ochutnat

7. Července

Vietnamské tradice a zvyky Vietnamská kuchyně

Chystáte se na letní dovolenou do Vietnamu a přemýšlíte, co na své cestě z kulinářského hlediska rozhodně nevynechat? Pokud rádi objevujete nové chutě alkoholu, je pro vás tento článek jako stvořený. Podíváme se na nejoblíbenější vietnamské destiláty i na kuriozity, k jejichž konzumaci možná budete potřebovat notnou dávku odvahy.

 

Přečíst článek

recept

Symbolika a příprava čaje ve Vietnamu

15. Června

Vietnamské tradice a zvyky Rady a tipy

Čajová tradice ve Vietnamu trvá už více než 3 000 let. Není proto divu, že tato země patří k jedněm z největších producentů čaje na světě. Jaké čaje jsou ve Vietnamu nejoblíbenější, jak se připravují a při jakých příležitostech se pijí? Navštivte s námi čajové plantáže, buddhistické chrámy i centra měst a seznamte se s čajovou kulturou ve Vietnamu.

 

Přečíst článek

recept

Jak připravit čerstvé letní závitky

31. Května

Asijská kuchyně a recepty Vietnamská kuchyně

Letní závitky si získaly srdce kdekoho. A není se čemu divit – tento rychlý, výživný a zdravý pokrm vás dokonale zasytí, zároveň vám ale nabídne lahodné kombinace surovin zamotané v úhledném balíčku, jen strčit do pusy. Dnes se podíváme na to, jak si připravit ty pravé vietnamské letní závitky. S trochou cviku z vás za chvíli budou opravdoví mistři!

 

Přečíst článek

recept

Tradiční vietnamské polévky (i jiné než phở)

30. Března

Asijská kuchyně a recepty Vietnamská kuchyně

Milujete vietnamskou kuchyni, po silném vývaru phở bo se můžete utlouct, ale zároveň byste rádi ochutnali i jiné typy vietnamských polévek? Právě pro vás je dnešní článek jako dělaný. Představíme vám v něm roztodivné druhy polévek, a co víc, pokud se vám z jejich popisu začnou sbíhat sliny, přijďte je k nám ochutnat – všechny je totiž máme v nabídce! Pojďme tedy na to.

 

Přečíst článek

recept

Vietnamské saláty vás zasytí a udrží ve formě

11. Března

Asijská kuchyně a recepty Vietnamská kuchyně

Daří se vám dodržovat novoroční předsevzetí ohledně hubnutí a zdravějšího jídelníčku, ale dokola se opakující zeleninové saláty už vám lezou krkem? Vyzkoušejte jejich vietnamskou variantu. Je plná vitaminů, nových chutí a nespočet variací jen tak neomrzí.

 

Přečíst článek

776 868 383