picture

Recept na vietnamský bůček Bún chả

Bún chả, klenot vietnamské kuchyně, je symfonií vůní a chutí, která okouzlí každého gurmána. Tato lahůdka se skládá ze dvou hlavních částí: grilovaného bůčku a rýžových nudlí. K tomu lze přidat různé bylinky, zeleninu či omáčku nước chấm. Jak si tuto výtečnou pochoutku můžete udělat doma?

Ingredience

  • vepřový bůček  (bez kosti) 300 g
  • rýžové nudle 200g 
  • česnek
  • cibule
  • sójová omáčka
  • limetková šťáva
  • třtinový cukr 
  • omáčka Nuoc Cham
  • mátové listy
  • koriandr
  • mungo klíčky

Návod na přípravu

  1. Připravte si marinádu na maso. V míse smíchejte:
    • 2 polévkové lžíce rybí omáčky,
    • 2 polévkové lžíce sójové omáčky,
    • 2 polévkové lžíce limetové šťávy,
    • a 3 lžíce třtinového cukru.
    • Přidejte 2 najemno nakrájené stroužky česneku a cibuli.
  2. Chlazený bůček nakrájejte na 3-5 mm tenké plátky, vložte do marinády a nechte marinovat alespoň hodinu v chladničce. Pokud máte čas klidně i déle.
  3. V troubě rozpalte gril a vložte plech a nad něj grilovací mřížku. Vyndejte plátky masa z marinády, odstraňte zbytky cibule a česneku a rozložte je na grilovací mřížku. Grilute z obou stran, aby se maso hezky propeklo a tuk se vyškvařil do plechu.
  4. Mezitím si můžete připravit omáčku Nuoc Cham podle návodu ZDE a nakrájet zeleninu případně připravit salát
  5. Namočte rýžové nudle do horké vody a nechte je odstát, dokud nejsou měkké. Poté je slejete.

Na talíři rozprostřete rýžové nudle, přidejte grilovaný bůček a zalijte omáčkou. Dle chuti posypte mátovými listy, koriandrem a mungo klíčky.

 

Tento pokrm přináší harmonii v každém soustu. Užijte si ho s rodinou a přáteli. Dobrou chuť.

 

<< Zpět do Blogu
776 868 383