picture

Připravte si vietnamské knedlíčky Bánh bao

1. 12. 2023

Přinášíme vám recept na lahodné plněné knedlíčky Bánh bao! Tento šťavnatý a lahodný pokrm je skvělý most mezi českou a vietnamskou kuchyní. Každý milovník knedlíků by měl začít dávat dobrý pozor.

Suroviny

Na těsto

  • 300 g hladké mouky
  • 1 kostka suchého droždí
  • 2 lžíce cukru
  • 150 ml mléka
  • 1 lžíce oleje (nejlépe sezamový)
  • jedlá soda
  • špetka soli

Na náplň

  • 300 g mletého masa (hovězí, vepřové nebo kuřecí)
  • Jidášovo ucho 3 ks
  • 2 stroužky česneku (mleté)
  • 1 hrst skleněných nudlí
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 6 křepelčích vajec
  • sůl a pepř
  • 2 ks šalotky

Postup

Příprava těsta

Smíchejte hladkou mouku, suché droždí, cukr a špetku soli v misce. Postupně přilévejte mléko a přidejte jedlou sodu a olej. Nyní musíte hníst směs, dokud nezískáte vláčné a nelepkavé těsto. To nechte kynout pod utěrkou na teplém místě zhruba hodinu, dokud nezdvojnásobí svůj objem.

Příprava náplně

Nudle a houby namočte do vařící vody cca na dvě minuty. Potom slejte a obojí na drobné pokrájejte. Rozpalte olej na pánvi a osmahněte nasekanou šalotku dozlatova. Následně smícháme vše s mletým masem, česnekem a dochutíme rybí omáčkou, solí a pepřem. Dobře promíchejte a nechte chvíli vařit. Poté nechte směs vychladnout.

Tvarování knedlíčků

Rozdělte kynuté těsto na menší kousky (cca 12) a vyválejte je na kolečka. Ty nechte ještě chvíli zakryté vykynout. Mezitím uvařte křepelčí vajíčka na tvrdo, slejte a oloupejte. Do středu každého kolečka dejte lžíci náplně a navrch položte půlku rozkrojeného vejce. Knedlíčky pevně zabalte tak, aby tvarem připomínaly malý měšec, položte je na malé kousky pečicího papíru a přikryjte utěrkou.

Paření

Do většího hrnce dejte vařit vodu, přiveďte k varu a přidejte lžíci octa. Vložte pařák, na který naskládejte knedlíčky, přikryjte pokličkou a nechte vařit v páře zhruba 15-20 minut.

Servírování

Hotové Bánh bao můžete podávat horké jako samostatné jídlo nebo jako součást menu.

 

Užijte si lahodné Bánh bao, které vás zavedou do světa vůní a chutí asijské kuchyně. Dobrou chuť!

<< Zpět do Blogu
776 868 383