1. 12. 2023
Přinášíme vám recept na lahodné plněné knedlíčky Bánh bao! Tento šťavnatý a lahodný pokrm je skvělý most mezi českou a vietnamskou kuchyní. Každý milovník knedlíků by měl začít dávat dobrý pozor.
Smíchejte hladkou mouku, suché droždí, cukr a špetku soli v misce. Postupně přilévejte mléko a přidejte jedlou sodu a olej. Nyní musíte hníst směs, dokud nezískáte vláčné a nelepkavé těsto. To nechte kynout pod utěrkou na teplém místě zhruba hodinu, dokud nezdvojnásobí svůj objem.
Nudle a houby namočte do vařící vody cca na dvě minuty. Potom slejte a obojí na drobné pokrájejte. Rozpalte olej na pánvi a osmahněte nasekanou šalotku dozlatova. Následně smícháme vše s mletým masem, česnekem a dochutíme rybí omáčkou, solí a pepřem. Dobře promíchejte a nechte chvíli vařit. Poté nechte směs vychladnout.
Rozdělte kynuté těsto na menší kousky (cca 12) a vyválejte je na kolečka. Ty nechte ještě chvíli zakryté vykynout. Mezitím uvařte křepelčí vajíčka na tvrdo, slejte a oloupejte. Do středu každého kolečka dejte lžíci náplně a navrch položte půlku rozkrojeného vejce. Knedlíčky pevně zabalte tak, aby tvarem připomínaly malý měšec, položte je na malé kousky pečicího papíru a přikryjte utěrkou.
Do většího hrnce dejte vařit vodu, přiveďte k varu a přidejte lžíci octa. Vložte pařák, na který naskládejte knedlíčky, přikryjte pokličkou a nechte vařit v páře zhruba 15-20 minut.
Hotové Bánh bao můžete podávat horké jako samostatné jídlo nebo jako součást menu.
Užijte si lahodné Bánh bao, které vás zavedou do světa vůní a chutí asijské kuchyně. Dobrou chuť!
<< Zpět do Blogu