9. 1. 2024
Kdo by nemiloval krevety. Mořský korýš už dávno není pouze prvkem exotické kuchyně na dovolené. Díky jednoduché dostupnosti si krevety našli cestu i do našich kuchyní, a to i díky poměrně jednoduché přípravě na x způsobů. Nejběžnější je asi grilování na pánvi s marinádou. Proto vám přinášíme jednoduchý recept na marinádu, která dodá vašim krevetám nezapomenutelnou chuť.
Smíchejte v míse olivový olej med a limetkovou šťávu a řádně promíchejte. Jemně nasekejte mátu a koriandr a přidejte je do mísy. Dále přidejte nakrájenou chilli papričku, citronovou kůru a dochuťte solí a pepřem. Vše důkladně promíchejte, dokud nezískáte správně vazkou konzistenci marinády. Polovinu odeberte do zvláštní misky.
Vezměte 16 kusů nepředvařených a neloupaných čerstvých krevet a lehce je osušte papírovou utěrkou (pozor: neměly by být zmrzlé, alespoň půl hodinu před vařením je proto skladujte v lednici). Krevety vložte do připravené mísy s marinádou. Zajistěte, aby byly všechny rovnoměrně pokryté. Nechte marinovat v chladničce minimálně 30 minut pro proniknutí chutí.
Předehřejte si gril nebo pánev na střední teplotu a připravte ho ke grilování krevet (můžete použít trochu oleje). Rozložte marinované krevety na pánev a grilujte z obou stran po dobu 3-5 minut, dokud nezískají růžově-zlatavou barvu.
Správná marináda dokáže výrazně pozvednout chuť krevet a přinést do každého sousta jedinečný zážitek. Grilované krevety položte na talíř a podávejte se zbylou marinádou. Jako přílohu můžete použít čerstvé pečivo nebo rýži.
Přejeme dobrou chuť.
P.S. Nechce se vám vařit? Nevadí, přijďte k nám, z naší nabídky jídel s krevetami si určitě vyberete.
<< Zpět do Blogu