picture

blog

recept

Jak připravit čerstvé letní závitky

31. Května

Vietnamská kuchyně Asijská kuchyně a recepty

Letní závitky si získaly srdce kdekoho. A není se čemu divit – tento rychlý, výživný a zdravý pokrm vás dokonale zasytí, zároveň vám ale nabídne lahodné kombinace surovin zamotané v úhledném balíčku, jen strčit do pusy. Dnes se podíváme na to, jak si připravit ty pravé vietnamské letní závitky. S trochou cviku z vás za chvíli budou opravdoví mistři!

 

Přečíst článek

recept

Tradiční vietnamské polévky (i jiné než phở)

30. Března

Asijská kuchyně a recepty Vietnamská kuchyně

Milujete vietnamskou kuchyni, po silném vývaru phở bo se můžete utlouct, ale zároveň byste rádi ochutnali i jiné typy vietnamských polévek? Právě pro vás je dnešní článek jako dělaný. Představíme vám v něm roztodivné druhy polévek, a co víc, pokud se vám z jejich popisu začnou sbíhat sliny, přijďte je k nám ochutnat – všechny je totiž máme v nabídce! Pojďme tedy na to.

 

Přečíst článek

recept

Vietnamské saláty vás zasytí a udrží ve formě

11. Března

Asijská kuchyně a recepty Vietnamská kuchyně

Daří se vám dodržovat novoroční předsevzetí ohledně hubnutí a zdravějšího jídelníčku, ale dokola se opakující zeleninové saláty už vám lezou krkem? Vyzkoušejte jejich vietnamskou variantu. Je plná vitaminů, nových chutí a nespočet variací jen tak neomrzí.

 

Přečíst článek

recept

Jak si uvařit pravé Pad Thai?

29. Ledna

Vietnamská kuchyně Asijská kuchyně a recepty

Pad Thai má své místo především v thajské kuchyni, populární je však i v ostatních asijských státech, Evropě či Americe. V samotném Thajsku existuje nespočet variant přípravy tohoto oblíbeného pokrmu: na své si přijdou vegetariáni, milovníci masa i mořských plodů. A co je na něm nejlepší? Můžete si ho jednoduše připravit doma. Poradíme vám, jak na to.

 

 

Přečíst článek

recept

Jak připravit pravou vietnamskou kávu

20. Prosince

Vietnamská kuchyně Rady a tipy

Vietnamské jídlo si už svoji zaslouženou oblibu u českých strávníků vydobylo, zatímco tradiční vietnamské nápoje zatím zůstávají víceméně neobjeveny. I když se po celé Asii pije častěji čaj než káva, neznamená to, že by vietnamská káva nestála za vyzkoušení, naopak, v dnešní době se kvalitní káva pěstuje po celém Vietnamu. Jak tedy taková káva chutná, a především jak se připravuje?

 

Přečíst článek

recept

Jak správně pracovat s wokem?

4. Listopadu

Asijská kuchyně a recepty Rady a tipy

Wok pánev je jedním ze základních pilířů asijské kuchyně, zdomácněla ale i v mnoha kuchyních po celém světě. Kdybyste měli mít v kuchyni jen jeden kus nádobí na vaření a smažení, vyberte si wok. Stačí se naučit, jak tuto speciální pánev používat, a získáte univerzálního pomocníka, na kterém připravíte téměř cokoli nejen z asijských specialit.

 

 

Přečíst článek

recept

Vietnamské vegetariánské a veganské pokrmy

30. Září

Po letním dílu našeho seriálu o vietnamské kuchyni zaměřeném na mlsání a jídla převážně s masnou složkou je čas představit tradiční vietnamská jídla, na kterých si pochutnají vegetariáni a vegani, ale samozřejmě také i všichni ostatní.

 

Přečíst článek

recept

Jak správně jíst hůlkami?

18. Srpna

Asijská kuchyně a recepty Vietnamské tradice a zvyky Rady a tipy

Milujete vietnamskou kuchyni, ale bojíte se, že se znemožníte, jakmile vezmete do ruky hůlky? Není se čeho bát – přinášíme vám praktického rádce, díky němuž zvládnete konzumaci hůlkami raz dva a navíc se dozvíte užitečné tipy, které vám u vietnamské tabule mohou přijít vhod.

 

Přečíst článek

776 868 383