picture

blog

recept

Asijské recepty s kokosovým mlékem: kuřecí curry nebo třeba rýžové koláčky?

26. Května

Asijská kuchyně a recepty Vietnamská kuchyně

Sladká a slaná chuť se odjakživa skvěle doplňují. Ne, nemluvíme o kuřecím plátku s rýží, ale o voňavém kokosovém mléku, které se ve Vietnamu těší velké oblibě, a to jak samotné, tak i v jídle všeho druhu. Zkuste si s námi připravit například lahodné kuřecí curry a sladký zákusek Bánh bò.

Přečíst článek

recept

Jak na Phở bò - recept krok za krokem

15. Března

Vietnamská kuchyně Asijská kuchyně a recepty

Každý, kdo už se někdy setkal s vietnamskou kuchyní, určitě slyšel o vyhlášené polévce Phở bò (čteme [fəː˧˩˧ bó]. Jde o jedno z nejproslulejších jídel nejen v Hanoji, ale i v celém Vietnamu, odkud se rychle rozšířilo do všech koutů světa. Chcete si tuto vietnamskou specialitu zkusit uvařit doma? Poradíme vám, jak na to.

Přečíst článek

recept

Hledáte nejlepší místo pro oslavu 40. narozenin? Přijďte k nám do Viet Palace

8. Prosince

Rady a tipy

Pomalu se loučíte s posledním rokem mezi třicátníky a začínáte přemýšlet, kde oslavit čtyřicátiny? Výjimečná životní událost, kterou 40. narozeniny bezpochyby jsou, si žádá výjimečné místo. Udělejte radost sobě i svým hostům a uspořádejte lehce exotickou oslavu u nás ve Viet Palace.

Přečíst článek

recept

Kultura streetfood ve Vietnamu

25. Listopadu

Vietnamská kuchyně Vietnamské tradice a zvyky

Pro milovníky vietnamské kuchyně je návštěva stánků v ulicích Vietnamu splněným snem. Spousta exotických chutí a vůní za ceny, které jsou více než přátelské… Pokud už máte letošní dovolenou za sebou a nezbývá vám, než si dopřávat cizokrajné pokrmy v tuzemských restauracích, projděte se s námi vietnamskými ulicemi alespoň prostřednictvím tohoto článku.

 

Přečíst článek

recept

Recepty na vietnamské nudle s kuřecím masem

3. Října

Asijská kuchyně a recepty Vietnamská kuchyně

Milujete vietnamská jídla, ale neumíte si je připravit sami doma? Přinášíme vám dva oblíbené recepty na vietnamské nudle s kuřecím masem, podle kterých to zvládnete levou zadní. Pojďme se do toho pustit.

 

Přečíst článek

recept

Slavnostní vietnamská jídla

9. Září

Vietnamské tradice a zvyky Vietnamská kuchyně

Jídlu je ve Vietnamu přikládána velká pozornost. Není proto divu, že se během slavnostních příležitostí, jako jsou svatby, pohřby, oslavy Nového roku nebo významná výročí, připravuje mnoho speciálních pokrmů. Zajímá vás, které to jsou? Poznejte je s námi.

 

Přečíst článek

recept

Vietnamské destiláty, které stojí za to ochutnat

7. Července

Vietnamská kuchyně Vietnamské tradice a zvyky

Chystáte se na letní dovolenou do Vietnamu a přemýšlíte, co na své cestě z kulinářského hlediska rozhodně nevynechat? Pokud rádi objevujete nové chutě alkoholu, je pro vás tento článek jako stvořený. Podíváme se na nejoblíbenější vietnamské destiláty i na kuriozity, k jejichž konzumaci možná budete potřebovat notnou dávku odvahy.

 

Přečíst článek

recept

Symbolika a příprava čaje ve Vietnamu

15. Června

Vietnamské tradice a zvyky Rady a tipy

Čajová tradice ve Vietnamu trvá už více než 3 000 let. Není proto divu, že tato země patří k jedněm z největších producentů čaje na světě. Jaké čaje jsou ve Vietnamu nejoblíbenější, jak se připravují a při jakých příležitostech se pijí? Navštivte s námi čajové plantáže, buddhistické chrámy i centra měst a seznamte se s čajovou kulturou ve Vietnamu.

 

Přečíst článek

776 868 383